Hoppa till huvudinnehåll

Puralid® Lipogel Frågor & Svar

 1. Vad förorsakar blefarit?

  Ett antal olika faktorer kan bidra till blefarit. Dessa kan omfatta bakterieinfektioner, allergier eller hudreaktioner/tillstånd, problem med meibomska körtlarna, miljöföroreningar och ögonfranskvalster.

 2. Varför måste jag fortsätta rengöra mina ögon om jag inte har några symtom?

  Om du har blefarit kan dina meibomska körtlar blockeras. Att regelbundet rengöra dina ögonlock hjälper till att förhindra att dessa körtlar blockeras igen, vilket hjälper till att hålla dina ögonlock friska.

 3. Är alla behandlingar av blefarit lika?

  Det finns olika behandlingar som kan hjälpa till att rengöra dina ögonlock som sprayer, våtservetter och droppar, inklusive Puralid® för ögonlocksinflammation, som hjälper dig att behandla dina svullna ögonlock. Om egenvård inte löser dina symtom, kontakta en ögonläkare för att få ytterligare hjälp.

 4. Är blefarit smittsamt och kan den påverka min syn?

  Även om blefarit kan vara obehagligt och se obehagligt ut, är det inte smittsamt och i de flesta fall kommer det inte att orsaka permanent skada på din syn när den behandlas.

 5. Hur är blefarit relaterad till ögontorrhet?

  Blefarit kan orsaka blockering i meibomska körtlarna i ögonlocken. Om dessa körtlar inte fungerar bra, slutar vi producera den nödvändiga oljan för tårfilmen, vilket hjälper till att minska avdunstning av tårar.

 6. När måste jag besöka en läkare?

  Om dina symtom stör dig och inte verkar förbättras med goda rutiner för ögonlockshygien, då är det dags att boka tid hos en ögonspecialist.

 7. Kan jag använda Puralid® Lipogel tillsammans med kontaktlinser?

  Puralid® Lipogel appliceras inte direkt i ögat men en liten mängd kan komma in i ögat vid rengöring. Användning av kontaktlinser rekommenderas inte om du har blefarit eller blefarokonjunktivit.

 8. Måste jag skölja bort Puralid® Lipogel från ögonlocken efter rengöring?

  När du använder Puralid® vid ögonlocksinflammation bör du låta gelen sitta kvar i minst några minuter innan du tar bort den. Torka bort de uppmjukade flagorna från ögonlocken/huden runt ögat med en ren näsduk eller bomullsrondell. Även om det inte är nödvändigt kan du, om du vill, skölja efter avtorkning.

 9. Kan jag applicera Puralid® Lipogel på mina ögonlock med en näsduk eller bomullsrondell istället för med fingrarna?

  Ja, men du kan behöva en större mängd Puralid® Lipogel om du gör det så.

 10. Kan jag använda make-up efter att jag rengjort mina ögonlock med Puralid® Lipogel?

  Ja, du kan använda make-up efter att du rengjort dina ögonlock med Puralid® Lipogel.

 11. Kan Puralid® Lipogel missfärga textilier?

  Även om Puralid® Lipogel har en lätt gul färg kommer den inte att missfärga textilier.

 12. Hur luktar Puralid® Lipogel?

  Puralid® Lipogel luktar som en av dess kärningredienser; teträdolja, skapar en frisk, örtliknande kamferdoft.

 13. Vad händer om Puralid® Lipogel förvaras utanför de rekommenderade förvaringsförhållandena?

  Om du förvarat Puralid® Lipogel längre än 2 dagar mellan 25 °C och 40 °C eller under 0 °C måste du kassera den. Om produkten utsatts för en temperatur högre än 40 °C måste den kasseras.

 14. Kan Puralid® Lipogel användas med ögondroppar? Måste jag vänta en viss tid efter appliceringen?

  Även om Puralid® Lipogel inte är ögondroppar, rekommenderas att du väntar 10 minuter efter användning innan du applicerar ögondroppar.

 15. Varför är Puralid® Lipogel inte fri från konserveringsmedel?

  Puralid® Lipogel är tänkt att appliceras externt på hudytan och spridas på ögonlocken med fingrarna. Konserveringsmedlet är tillsatt för att undvika kontaminering av produkten.

 16. Hur länge räcker min flaska med Puralid® Lipogel?

  Den genomsnittliga mängden som används i en applikation för båda ögonen är 130 mikroliter (0,13 ml), vilket innebär att det finns cirka 115 doser i en 15 ml flaska. Så om du använder Puralid® Lipogel två gånger om dagen räcker din flaska i ungefär 50 dagar.

 17. Kan Puralid® Lipogel användas på barn?

  Vi rekommenderar att du konsulterar en läkare som är specialiserad på ögonvård (t.ex. en ögonläkare) för råd innan du använder denna produkt på barn.

 18. Mitt barn har oavsiktligt råkat svälja Puralid® Lipogel. Vad ska jag göra?

  I händelse av en oavsiktlig förtäring, kontakta en läkare. Den totala mängden av produkten är relativt liten, så även om den intas är det osannolikt att det orsakar allvarliga hälsoproblem. Kontrollera dock innehållsförteckningen om ditt barn är överkänsligt mot någon av ingredienserna och informera en läkare om så är fallet. Vi rekommenderar att produkten förvaras utom syn- och räckhåll för barn.

VIKTIG ÖGONVÅRD FRÅN SANTEN

Titta igenom Santens produktsortiment för att hitta en lösning på ögonbehandling som passar dig och dina behov. Det finns en lösning som kan ge dig långvarig lindring vid ögontorrhet, blefarit och andra ögonsjukdomar.
ÄVEN I DETTA AVSNITT
Informationen på den här sidan ska inte ersätta läkares rekommendationer. Kontakta din läkare om du har någon fråga gällande hälsotillstånd, symtom eller behandlingar.