Hoppa till huvudinnehåll

Lång skärmexponering

Att tillbringa för mycket tid med digitala enheter är ett problem över hela världen. En undersökning uppskattar att en genomsnittlig person kommer att spendera motsvarande 34 år av sitt liv med att titta på skärmar.

Med mer tid hemma på grund av COVID-19-pandemin har våra ögons exponering för bildskärmar ökat ännu mer. Om du har upptäckt att du tillbringar mer tid med att titta på datorn, surfplattan eller mobiltelefonen, kan du känna obehag i ögonen.

All denna tid som vi tillbringar med att titta på skärmar innebär att ögonen måste arbeta hårdare, vilket kan resultera i torra ögon och ett hälsotillstånd som kallas Datorsyn-syndrom (CVS), även känt som digital ögonansträngning. Du kan uppleva följande symtom och ögonproblem som ett resultat av CVS:

Ansträngda ögon
Huvudvärk
Grumlig syn eller dubbelsyn
Torra ögon (ögontorrhet)
Rinnande ögon
Ögonirritation, brinnande eller grynig känsla
Nack- och axelsmärtor

Dessa symtom är vanligtvis tillfälliga, men de kan komma tillbaka eller förvärras om du inte vidtar åtgärder för att förebygga dem.

Skapa en positiv förändring när det gäller ögonhälsa, skärmvanor och ögonvård. Förbättra symtomen på dina torra ögon med vårt OcuWellness Habit Builder och Ocutears® ögondroppar.

VILKEN LÖSNING ÄR PERFEKT FÖR DINA ÖGON?

Att hitta rätt produkt kan vara en utmaning.
Så vad sägs om att svara på några enkla frågor för att hitta den perfekta produkten för dig? Hitta rätt ögondroppe med vår Eyedrop Finder.
ÄVEN I DETTA AVSNITT
Informationen på den här sidan ska inte ersätta läkares rekommendationer. Kontakta din läkare om du har någon fråga gällande hälsotillstånd, symtom eller behandlingar.