Hoppa till huvudinnehåll

Om Santen

Företagsöversikt

Med en stolt historia som går tillbaka till 1890 är Santen nu det största oberoende företaget helt fokuserat på ögonhälsa. Vi forskar, utvecklar, marknadsför och distribuerar läkemedel och medicintekniska produkter som har hjälpt över 30 miljoner människor i mer än 60 länder.

Att förbättra ögonhälsan hos patienter som använder våra produkter innebär en avgörande och posititiv inverkan på deras livskvalitet. Vi är stolta över vårt arv som ger oss hög kompetens och stora resurser inom området. Vi fortsätter att utveckla det här specialistområdet, inklusive det viktiga arbetet med sällsynta sjukdomar, områden med bristande resurser och innovativ teknik.

I Europa, Mellanöstern och Afrika är Santen ledande inom behandling av glaukom och torra ögon, med behandlingar för alla stadier och typer av sjukdomarna. Vi utökar också våra behandlingar av ögoninfektioner och allergier samt utrustning för synkorrigering och glaukomkirurgi.

Tack vare vårt specialistfokus kan patienter och vårdpersonal lita på att vi levererar högsta kvalitet och säkerhet inom ögonvård och behandlingar.

VÅRT OCUWELLNESS™ UPPDRAG

Santens mål är att bli en social innovatör inom ögonhälsa, med en strävan att skapa ett liv med bästa möjliga synupplevelse för varje individ runt om i världen.

För människor med torra ögon, svullna ögonlock och blefarit har vi skapat OcuWellnessTM. Det är vårt löfte att göra allt vi kan för att befria patienter från obehaget och problemen som de möter dagligen.

För att uppfylla vårt åtagande har vi arbetat outtröttligt under många år för att utveckla ögonprodukterna Ocutears® och Puralid® Lipogel genom omfattande forskning, utveckling och testning. Vi har även använt vår djupgående kunskap och erfarenhet för att skapa verktyget OcuWellnessTM Habit Builder, som använder enkel beteendevetenskap för att hjälpa patienter att föra in ett positivt beteende i sina liv i samband med torra ögon.

När vi ser på framtiden är vi redo för förändringar, fortsätta att utvecklas och svara på patienternas behov. Vi är övertygade om vi växer tillsammans med de fördelar vi tillför patienter, deras nära och kära och samhället i stort.

Informationen på den här sidan ska inte ersätta din läkares rekommendationer. Kontakta din läkare om du har någon fråga gällande hälsotillstånd, symtom eller behandlingar.