Hoppa till huvudinnehåll

Vad gör jag om ögonen inte blir bättre?

De flesta med torra ögon blir hjälpta av ögondroppar som Ocutears® och Cationorm® ögondroppar – gärna i kombination med de beteendeförändringar som beskrivs i vårt OcuWellness Habit Builder.

Om du märker att du inte får den lindring du behöver med detta tillvägagångssätt, finns det många andra alternativ för att behandla dina torra ögon utöver läkemedelsbehandling. Bland annat:

Ögoninlägg – Små inlägg som placeras mellan det nedre ögonlocket och ögongloben, som långsamt släpper ut smörjmedel under dagen.

Ögondroppar gjorda av ditt eget blod – Detta kan vara ett alternativ om dina symtom på torra ögon är mycket allvarliga och inte svarar på någon annan behandling.

Stänga av tårkanalerna – Detta förfarande kan förhindra att tårarna lämnar ögat för snabbt.

Specialkontaktlinser – Linser som kan hjälpa till att skydda ögats yta och hålla kvar fukten.

Ljusterapi och ögonlocksmassage – Ett förfarande som kallas intensivpulserande ljusterapi åtföljt av massage av ögonlocken kan vara till god hjälp.

Tala med din ögonläkare ifall symtomen på torra ögon inte förbättras och se vilka andra behandlingsalternativ som kan vara tillgängliga för dig.

VIKTIG ÖGONVÅRD FRÅN SANTEN

Titta igenom Santens produktsortiment för att hitta en lösning på ögonbehandling som passar dig och dina behov. Det finns en lösning som kan ge dig långvarig lindring vid ögontorrhet, blefarit och andra ögonsjukdomar.
ÄVEN I DETTA AVSNITT
Informationen på den här sidan ska inte ersätta läkares rekommendationer. Kontakta din läkare om du har någon fråga gällande hälsotillstånd, symtom eller behandlingar.