Hoppa till huvudinnehåll

Behandling blefarit

Det finns inget botemedel mot blefarit, men behandling av blefarit kan lindra symtomen, som svullna ögonlock.

Det finns olika sätt för behandling av blefarit som din läkare kan rekommendera; rengör ögonlocken regelbundet, använd egenvårdsprodukter som Puralid® Lipogel eller läkemedel.

För att rengöra ögonlocken (en eller flera gånger om dagen), kan din läkare råda dig att:

Använda ögonlocksskrubb
Applicera varma kompresser
Massera ögonlocken

Utöver rengöringsrutinen kan din blefarit behöva att behandlas med egenvårdsprodukter, som Puralid® Lipogel eller läkemedel för vård av ögon och ögonlock. Beroende på orsakerna och symtomen av din blefarit kan de inkludera antibiotika, ögondroppar, salvor, sprayer eller piller, antivirala läkemedel, steroida ögondroppar eller artificiell tårvätska.  Läkemedlen kan hjälpa till genom att: 

Bekämpa infektion
Minska inflammation
Förbättra dina tårar

För att behandla blefarit effektivt bör du också sluta använda produkter som kan förvärra symtomen. Tills symtomen har upphört:

Sluta använda kontaktlinser
Sluta använda make-up för ögonen, särskilt eyeliner

När symtomen har förbättrats, tänk på att de fortfarande riskerar att återkomma. För att förhindra nya utbrott behöver du fortsätta med den blefaritbehandling som din läkare har rekommenderat.

Ta reda på hur du kan förhindra att symtomen på blefarit återkommer.

VIKTIG ÖGONVÅRD FRÅN SANTEN

Titta igenom Santens produktsortiment för att hitta en lösning på ögonbehandling som passar dig och dina behov. Det finns en lösning som kan ge dig långvarig lindring vid ögontorrhet, blefarit och andra ögonsjukdomar.
ÄVEN I DETTA AVSNITT
Informationen på den här sidan ska inte ersätta läkares rekommendationer. Kontakta din läkare om du har någon fråga gällande hälsotillstånd, symtom eller behandlingar.