Hoppa till huvudinnehåll

Blefarit

Blefarit är ett vanligt tillstånd som gör att ögonlocken blir inflammerade, vilket kan resultera i röda, irriterade, kliande och svullna ögonlock, något som kan vara plågsamt. Som ett långvarigt hälsotillstånd kan symtomen komma och gå. Även om tillståndet vanligtvis inte är allvarligt, kan det leda till andra problem om det inte behandlas, som torra ögon, vagel och konjunktivit. Lyckligtvis finns det enkla och effektiva sätt att behandla blefarit och förhindra att symtomen kommer tillbaka, vilket minskar påverkan som det har på ditt liv.

Symtom

Blefarit kan kännas ömt och irriterande, med symtom som kommer och går. Lär dig mer om de symtom som du kan uppleva.

Orsaker

Blefarit kan orsakas av infektion, allergi eller en hudreaktion. Ta reda på mer om de vanliga orsakerna till det här hälsotillståndet, och dess riskfaktorer.

Behandling

Att rengöra ögonlocken regelbundet är en viktig del av symtombehandlingen när man har blefarit, och det finns behandlingar som kan hjälpa dig, t.ex. Puralid® Lipogel. Ta reda på vad din läkare rekommenderar.

Prevention

Du kan förhindra att symtomen kommer tillbaka genom att fortsätta rengöra ögonlocken regelbundet, äta omega-3-oljor och följa din läkares råd. Läs mer om att förebygga symtom.

HITTA RÄTT ÖGONDROPPE

Att hitta rätt produkt kan vara en utmaning.
Så vad sägs om att svara på några enkla frågor för att hitta den perfekta produkten för dig? Hitta rätt ögondroppe med vår Eyedrop Finder.

VIKTIG ÖGONVÅRD FRÅN SANTEN

Titta igenom Santens produktsortiment för att hitta en lösning på ögonbehandling som passar dig och dina behov. Det finns en lösning som kan ge dig långvarig lindring vid ögontorrhet, blefarit och andra ögonsjukdomar.
Informationen på den här sidan ska inte ersätta läkares rekommendationer. Kontakta din läkare om du har någon fråga gällande hälsotillstånd, symtom eller behandlingar.