Hoppa till huvudinnehåll

Ögonvård

Att ha en bra ögonvård och ta hand om sin ögonhälsa är extremt viktigt och kan hjälpa dig att undvika de vanligaste ögonproblemen. Även om ögonproblem inte är så lätta att kontrollera, kan följande tips för ögonvård göra stor skillnad för hur behagliga dina ögon ska kännas.

Det finns flera faktorer som kan leda till försämrad ögonhälsa och torra ögon, som:

  1. Att inte dricka tillräckligt med vatten
  2. Lång bildskärmsexponering
  3. Luftkonditionering och luftföroreningar

Det finns emellertid även ett antal saker som du kan göra för att upprätthålla en god ögonhälsa. Genom att göra små förändringar av dina dagliga vanor, följa en rutin för ögonvård, och använda ögondroppar kan du ge dina ögon en behaglig känsla.

Om du vill lära dig mer om ögonvård, ögonhälsa och hur man behåller en bra syn, ta en titt på OcuWellness Habit Builder.

Ta hand om din ögonhälsa

God ögonhälsa och allmänhälsa kan hjälpa dig att undvika ögonproblem i ett senare skede. Lär dig hur du tar hand om din ögonhälsa.

Ögonproblem

Vissa miljöfaktorer och lång skärmexponering är vanliga utlösare av ögonproblem. Läs mer om de här faktorerna och vikten av hälsosamma vanor för ögonvård.

HITTA RÄTT ÖGONDROPPE

Att hitta rätt produkt kan vara en utmaning.
Så vad sägs om att svara på några enkla frågor för att hitta den perfekta produkten för dig? Hitta din ögondroppe med vår Eyedrop Finder.

VIKTIG ÖGONVÅRD FRÅN SANTEN

Titta igenom Santens produktsortiment för att hitta en lösning på ögonbehandling som passar dig och dina behov. Det finns en lösning som kan ge dig långvarig lindring vid ögontorrhet, blefarit och andra ögonsjukdomar.
Informationen på den här sidan ska inte ersätta läkares rekommendationer. Kontakta din läkare om du har någon fråga gällande hälsotillstånd, symtom eller behandlingar.