Hoppa till huvudinnehåll

Behandling av torra ögon

Innan din ögonspecialist kan rekommendera en lämplig behandling av dina torra ögon behöver man förmodligen genomföra vissa tester för att fastställa hur just din ögontorrhet ska behandlas.

Förutom frågor om de tänkbara orsakerna till dina torra ögon (som du också kan utforska i vår OcuWellness Habit Builder), kan en undersökning av dina ögon göras samt diagnostiska tester, som:

Break-up time (BUT) – Det här testet bidrar till att fastställa hur länge efter att du har blinkat som din tårfilm består som en sammanhängande hinna innan den spricker upp. Det testar man med ögondroppar som innehåller ett färgämne så att man kan se dina tårar lättare.

Schirmer-test – Det här testet genomförs enkelt med ett filterpapper som placeras i sidled över nedre ögonlockskanten och lämnas i ögat cirka 5 minuter, så kan man se hur mycket tårar ögat producerar under den tiden.

När din ögonspecialist har diagnostiserat dig med torra ögon kommer du att få några behandlingsalternativ som ska få dina ögon att må bättre. De kan innefatta ögondroppar som Ocutears®, salvor som ska användas före sänggåendet och som håller ögonen fuktiga, och annat.

Om det är läkemedel som orsakar dina torra ögon, kan du bli hänvisad till din läkare för att diskutera alternativa behandlingar som kan ha mindre inverkan på ögonen.

Det är viktigt att justera beteenden och förändra miljön, vilket kan göra stor skillnad för hur torra dina ögon känns dagligdags. Vi utforskar det mer i vår OcuWellness Habit Builder.

Lär dig mer om hur OcuWellness Habit Builder och Ocutears® ögondroppar kan hjälpa dig att lindra dina torra ögon.

VIKTIG ÖGONVÅRD FRÅN SANTEN

Titta igenom Santens produktsortiment för att hitta en lösning på ögonbehandling som passar dig och dina behov. Det finns en lösning som kan ge dig långvarig lindring vid ögontorrhet, blefarit och andra ögonsjukdomar.
ÄVEN I DETTA AVSNITT
Informationen på den här sidan ska inte ersätta läkares rekommendationer. Kontakta din läkare om du har någon fråga gällande hälsotillstånd, symtom eller behandlingar.