Hoppa till huvudinnehåll

Röda ögon och svullnad

Röda ögon och svullnad kan vara symtom på torra ögon, men även på allergier mot ämnen som pollen, husdjursmjäll, damm, mögel och gräs.

Det är normalt att känna sig osäker på vilken typ av ögonvård som är bäst för att behandla din ögontorrhet och förbättra din ögonhälsa, om du även har en allergi.

Även om antihistaminer kan framstå som det självklara valet för att behandla röda ögon och svullnad, hjälper det sannolikt inte mot dina torra ögon. Det kan till och med förvärra situationen.

Beroende på vilken typ av allergi du har, finns det ett flertal saker du kan göra för att behandla problemen med torra ögon, som röda ögon och svullnad.

Bli av med röda ögon och svullnad med tips från vårt OcuWellness Habit Builder och Ocutears® ögondroppar.

VIKTIG ÖGONVÅRD FRÅN SANTEN

Titta igenom Santens produktsortiment för att hitta en lösning på ögonbehandling som passar dig och dina behov. Det finns en lösning som kan ge dig långvarig lindring vid ögontorrhet, blefarit och andra ögonsjukdomar.
ÄVEN I DETTA AVSNITT
Informationen på den här sidan ska inte ersätta läkares rekommendationer. Kontakta din läkare om du har någon fråga gällande hälsotillstånd, symtom eller behandlingar