Hoppa till huvudinnehåll

Ögonvård för vuxna

Dagliga vanor för ögonvård hos vuxna är viktigt för att behålla kvaliteten på den skyddande tårfilmen, så att ögonen förblir friska och kan fokusera ordentligt för bra syn.

Förutom att utveckla goda vanor för ögonvård som vuxen hjälper det att hålla ögonen rena och fuktiga när man vill behålla eller förbättra sin ögonhälsa och undvika möjliga ögonproblem. Att utföra följande ögonvård dagligen är ett steg i rätt riktning:

Använd ögondroppar – Applicera dina ögondroppar enligt instruktionerna på flaskan.

Rengör ögonen dagligen – Fukta en bomullstuss eller en ren tvättlapp i varmt vatten och torka bort överflödig olja eller skorpor som kan ha byggts upp runt ögonen.

Massera ögonlocken – Använd ett finger eller en bomullstuss och massera försiktigt ögonlocken så att oljorna trycks ut från körtlarna i ögonlockskanten.

Upptäck vikten av att bevara en bra syn och göra regelbundna synundersökningar för en god ögonhälsa som vuxen.

VIKTIG ÖGONVÅRD FRÅN SANTEN

Titta igenom Santens produktsortiment för att hitta en lösning på ögonbehandling som passar dig och dina behov. Det finns en lösning som kan ge dig långvarig lindring vid ögontorrhet, blefarit och andra ögonsjukdomar.
ÄVEN I DETTA AVSNITT
Informationen på den här sidan ska inte ersätta läkares rekommendationer. Kontakta din läkare om du har någon fråga gällande hälsotillstånd, symtom eller behandlingar.