Hoppa till huvudinnehåll

Bevara synförmågan

Om du känner obehag eller irritation i ögonen, eller om det känns som att du har något i ögat, bör du boka in ett besök för att träffa en läkare eller optiker och undersöka din syn och vad det kan bero på.

Besök din optiker en eller två gånger per år för att kontrollera synen och din ögonhälsa. Dessa besök är viktiga för att upptäcka eventuella ögonproblem som:

Glaukom – skada på ögats synnerv på grund av för högt ögontryck.

Makula degeneration – nedsatt funktion i gula fläcken som orsakar centrala synbortfall.

Grå starr – när linsen i ögat utvecklar grumliga fläckar som påverkar synen.

Optikern kan också testa din förmåga att fokusera och hur väl dina ögon fungerar tillsammans och ser djup och färger. Vid behov kan du hänvisas till läkare eller en ögonklinik på ett sjukhus för vidare utredning.

Att bevara synförmågan genom att vidta steg för att förbättra ögonhälsan är särskilt viktigt om du lider av eller riskerar att drabbas av ögontorrhet.

Tårfilmen kan bli instabil som ett resultat av olika ögonproblem. Till exempel kan "C" upplevas som suddig vid ögontorrhet, enligt illustrationen nedan. Ögontorrhet orsakar inte bara torra och ansträngda ögon, utan påverkar också hur bra synen fungerar.

Förbättra din ögonhälsa, bevara din synförmåga och ta kontroll över dina torra ögon med vårt OcuWellness Habit Builder och Ocutears® ögondroppar.

VIKTIG ÖGONVÅRD FRÅN SANTEN

Titta igenom Santens produktsortiment för att hitta en lösning på ögonbehandling som passar dig och dina behov. Det finns en lösning som kan ge dig långvarig lindring vid ögontorrhet, blefarit och andra ögonsjukdomar.
ÄVEN I DETTA AVSNITT
Informationen på den här sidan ska inte ersätta läkares rekommendationer. Kontakta din läkare om du har någon fråga gällande hälsotillstånd, symtom eller behandlingar.