Hoppa till huvudinnehåll

Förebygga blefarit

Personer med blefarit upplever perioder då symtom som t.ex. svullna ögonlock blir värre och perioder då de försvinner helt. För att förhindra att blefaritsymtomen kommer tillbaka krävs vissa åtgärder, som gör att du kan njuta av mer tid utan obehag.

Det är viktigt att du fortsätter att rengöra ögonlocken, såsom din läkare har rekommenderat, för att ta hand om och behandla din blefarit.

Att regelbundet äta källor till essentiella fettsyror, särskilt omega-3, kan minska inflammationer och förbättra ditt hälsotillstånd. Du kan ta dagliga tillskott som fiskoljetabletter eller försöka att regelbundet äta livsmedel som innehåller omega-3, som:

Nötter och frön (t.ex. linfrön, chiafrön och valnötter)

Växtoljor (t.ex. linfröolja, sojaolja och rapsolja)

Fet fisk (t.ex. lax, makrill, tonfisk, strömming och sardiner)

Din läkare kan också rekommendera att du fortsätter att använda ögondroppar eller gel, som t.ex. Puralid® Lipogel, för att förhindra att blefaritsymtomen återkommer.

Kontinuitet är nyckeln när det gäller att förhindra blefarit från att förvärras. Fortsätt att följa din läkares rekommendationer varje dag, även efter att symtomen har försvunnit.

Ta reda på mer om Puralid® Lipogel, en lindrande behandling som hjälper dig att behandla och förhindra blefaritsymtom.

VIKTIG ÖGONVÅRD FRÅN SANTEN

Titta igenom Santens produktsortiment för att hitta en lösning på ögonbehandling som passar dig och dina behov. Det finns en lösning som kan ge dig långvarig lindring vid ögontorrhet, blefarit och andra ögonsjukdomar.
ÄVEN I DETTA AVSNITT
Informationen på den här sidan ska inte ersätta läkares rekommendationer. Kontakta din läkare om du har någon fråga gällande hälsotillstånd, symtom eller behandlingar.