Hoppa till huvudinnehåll

Miljöexponering och irritation

Exponering för miljönförhållanden runt dig och även vädret kan orsaka ögontorrhet, eller förvärra den. Ögonexponering för centralvärme, luftkonditionering, föroreningar, rök, vind och extremt varma eller kalla temperaturer kan påverka ögonen och hur de känns. Det beror på att de här miljöfaktorerna torkar ut tårfilmen i ögat.

De miljö- eller temperaturförhållanden som ögat exponeras för kan variera från ena veckan eller månaden till nästa, så din ögonhälsa och ögontorrhet kan också variera över tid och mellan årstiderna.

Oavsett var du arbetar och bor eller vilken årstid det är, kan du genom att komma ihåg några viktiga saker gynna din övergripande ögonvård, hålla miljön stabil och ha symtomen på ögontorrhet under kontroll. Om möjligt, försök att minimera tiden du tillbringar i miljöer som kan irritera dina torra ögon och förvärra ögonproblemen.

Se vad du kan göra för att minska din ögonexponering för vissa miljöförhållanden och samtidigt skapa sunda ögonvårdsvanor med vårt OcuWellness Habit Builder.

VILKEN LÖSNING ÄR PERFEKT FÖR DINA ÖGON?

Att hitta rätt produkt kan vara en utmaning.
Så vad sägs om att svara på några enkla frågor för att hitta den perfekta produkten för dig? Hitta rätt ögondroppe med vår Eyedrop Finder.
ÄVEN I DETTA AVSNITT
Informationen på den här sidan ska inte ersätta läkares rekommendationer. Kontakta din läkare om du har någon fråga gällande hälsotillstånd, symtom eller behandlingar.