Hoppa till huvudinnehåll

Torra ögon

Vi förstår att det kan vara kämpigt att ha torra ögon, och folk kanske inte inser hur obehagligt och frustrerande det är. Fortsätt läsa och lär dig mer om symtomen på torra ögon(inklusive några symtom som du kanske inte kände till), kända orsaker, tillgängliga behandlingar och hur du kan förebygga torra ögon.

Frustrerad över dina torra ögon?

Känner du dig frustrerad över dina torra ögon? Du är inte ensam. Läs mer om hur många andra människor som också upplever ögontorrhet och ta dina första steg mot bättre ögonhälsa.

Symtom på torra ögon

Det finns många symtom på torra ögon, som kan vara obehagliga och kan medföra risker på lång sikt. Läs mer om vad som händer när du har torra ögon och en del symtom som du kanske inte kände till.

Orsaker till torra ögon

Orsakerna till att man får torra ögon sträcker sig från ålder och olika miljöfaktorer (värme, kyla, vind, damm, föroreningar) till vissa ögonåkommor och hälsotillstånd. Läs mer om vad som kan orsaka torra ögon och vad du kan göra åt det.

Behandling av torra ögon

Det finns flera behandlingar av torra ögon som kan hjälpa dig att hantera symtomen. Ocutears® ögondroppar, till exempel, ger lindring av de långvariga symtomen på ögontorrhet.

Förebygga torra ögon

Att undvika de faktorer som kan utlösa torra ögon är en viktig del av att behandla dina symtom. Läs mer om vanliga beteenden och saker i miljön som kan bidra till dina symtom, samt hur du kan hantera dem med vårt OcuWellnessTM Habit Builder.

HITTA RÄTT ÖGONDROPPE

Att hitta rätt produkt kan vara en utmaning.
Så vad sägs om att svara på några enkla frågor för att hitta den perfekta produkten för dig? Hitta rätt ögondroppe med vår Eyedrop Finder.

VIKTIG ÖGONVÅRD FRÅN SANTEN

Titta igenom Santens produktsortiment för att hitta en lösning på ögonbehandling som passar dig och dina behov. Det finns en lösning som kan ge dig långvarig lindring vid ögontorrhet, blefarit och andra ögonsjukdomar.
Informationen på den här sidan ska inte ersätta läkares rekommendationer. Kontakta din läkare om du har någon fråga gällande hälsotillstånd, symtom eller behandlingar.