Hoppa till huvudinnehåll

Ögonproblem

Det finns ett antal saker som kan öka risken för ögonproblem som ögontorrhet. Lång skärmexponering och vissa miljöfaktorer som luftkonditionering, solljus, och blåst, är några av de vanligaste orsakerna av ögontorrhet. Att använda kontaktlinser längre än rekommenderat kan också orsaka torrhet och obehag i ögonen. Rodnad och svullnad kan vara ett resultat av säsongsallergier eller andra miljöfaktorer som irriterar ögonen. Läs vidare och lär dig mer om de här faktorerna och vikten av sunda vanor för ögonvård. Gå till OcuWellness Habit Builder för att komma igång.

Lång skärmexponering

Vi tillbringar mer tid framför datorn, mobiltelefonen, surfplattan och tv-skärmen än någonsin förut, och det kan resultera i vanliga ögonproblem som ansträngda och torra ögon. Lär dig mer om hur du kan göra en bra ögonvård och vikten av att införa hälsosamma skärmvanor.

Miljöexponering

Varje dag utsätts vi för ett antal vanliga miljöutlösare som kan orsaka ögonproblem. Upptäck vilka de är och hur de kan påverka din ögonhälsa.

Obehag med kontaktlinser

Att bära kontaktlinser under längre perioder kan skapa eller förvärra ögonproblem som ögontorrhet. Läs vidare för att ta reda på hur du kan få lindring vid obehag med kontaktlinser genom några enkla åtgärder.

Rodnad och svullnad

Röda ögon och svullnad är bland de vanligaste ögonproblemen. Att upprätthålla god ögonvård och hygien är viktigt för att undvika detta och andra problem med ögonhälsan.

HITTA RÄTT ÖGONDROPPE

Att hitta rätt produkt kan vara en utmaning.
Så vad sägs om att svara på några enkla frågor för att hitta den perfekta produkten för dig? Hitta din ögondroppe med vår Eyedrop Finder.

VIKTIG ÖGONVÅRD FRÅN SANTEN

Titta igenom Santens produktsortiment för att hitta en lösning på ögonbehandling som passar dig och dina behov. Det finns en lösning som kan ge dig långvarig lindring vid ögontorrhet, blefarit och andra ögonsjukdomar.
Informationen på den här sidan ska inte ersätta läkares rekommendationer. Kontakta din läkare om du har någon fråga gällande hälsotillstånd, symtom eller behandlingar.